microsoftteams image 9

1940 až 1970: ty nejúžasnější inovace Michelin

Publikováno 28. srpna 2023 - 2 minuta ( y) čtení

Již od svého založení v roce 1889 francouzskými bratry André a Edouardem Michelinovými společnost Michelin vždy spolupracovala s dopravci. Dlouhodobě se zabývá inovacemi, poradenstvím a podporou malých a středních vozových parků, kterým nabízí efektivní řešení pneumatik s dlouhou životností. Objevte úžasné inovace, které poznamenaly odvětví silniční dopravy od 40. do 70. let 20. století.

 

1940 až 1970: ty nejúžasnější inovace Michelin

Společnost Michelin již dlouhou dobu poskytuje poradenství a podporu vozovým parkům, aby jim mohla nabízet čím dál efektivnější a trvalejší řešení v oblasti pneumatik.

Vydejte se s námi na cestu časem a objevte ty nejpamátnější inovace!


Ve 40. letech 20. století zaváděl Michelin neustálé inovace. Pneumatika s radiálními plášti, známá jako Radial X, byla označována za revoluční technologii následujících let.

V 50. letech 20. století se stala pneumatika s ocelovým kordem oblíbenou pneumatikou dopravců.

Koncem 60. let přišel Michelin s další inovací, a to s řadou Pilot 80. První nízkoprofilová pneumatika pro nákladní vozy.

Sedmdesátá léta zakončila poslední inovace: dvojité bezdušové pneumatiky X, které výrazně zjednodušily montáž a demontáž pneumatik. Větší úspora času znamená vyšší produktivitu!

V dalších dílech se brzy pustíme do dalších novinek!

ZDROJE:

© Collection du Patrimoine Historique Michelin

Používáte zastaralý webový prohlížeč.

Používáte prohlížeč, který tyto webové stránky nepodporují. Znamená to, že některé funkce nemusí pracovat podle očekávání. To může mít za následek nezvyklé chování při procházení stránek.

Pokud chcete plně využít všech výhod těchto webových stránek, použijte nebo upgradujte/nainstalujte jeden z následujících prohlížečů.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+